Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

RickRoest

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Rick via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 10-09-2015 Rugby, koeien en ... (1)
  • 20-08-2015 De tijd vliegt (1)
  • 08-08-2015 Eerste paar dagen (1)

Statistieken

Dit dagboek is 6851 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Eerste paar dagen

Toon op kaart

8 augustus 2015 | Door: RickRoest

Aantal keer bekeken 341   Aantal reacties 1   Makikihi, Nieuw Zeeland
a A

Eerste paar dagen

Hier is dan het eerste bericht uit Nieuw Zeeland! Na een reis van 30 uur ben ik dinsdag aangekomen in Christchurch. Ik heb hier een nacht overnacht bij Neil en Christine Johnston, dit zijn vrienden van mijn oom. De volgende dag heeft Neil mij geholpen met het aanvragen van een Nieuw Zeelands rekeningnummer en heb ik een telefoon en een simkaart gekocht om hier goedkoop te kunnen bellen. Vervolgens ben ik s'middags met de bus richting Makikihi gegaan, dit duurde ongeveer twee en een half uur. Hier werd ik op gehaald door mijn huisgenoot William een Canadees. Ik woon hier overigens met nog een nederlandse jongen Lieuwe en er komen vanavond nog twee nederlanders.

Het gebied waar ik zit ligt tussen de zee en de bergen in. het is hier vrij heuvelachtig. Ik moet dan ook iedere morgen en middag als ik naar de boerderij moet een vrij steile heuvel op klimmen om er te komen. Naast de heuvels zijn er ook veel vlakke stukken meer richting Chrischurch toe, hier zie je ook veel pivots (dat zijn vaste bereginings apparaten). Verder zijn er veel bossen en riviertjes.

Donderdag was mijn eerste werkdag. Ik werk op een bedrijf met 1500 melkkoeien die allemaal worden gemolken door robots. De melkkoeien staan het jaar rond op stal en de drogekoeien, kalveren en pinken lopen buiten. Het jongvee staat op een ander bedrijf. Het bedrijf werkt met afkalf periodes, waarvan er nu een is begonnen en die duurt tot oktober, in deze periode moeten ongeveer 400 koeien afkalveren. Dat betekend dat mijn werkdag iedere dag begint met het verzamelen van de kalveren en het vinden van de juiste moeder, dit alles gebeurd met behulp van een quad. Ik doe dit meestal samen met William en Latal een Filipijnse. Het personeel komt trouwens overal weg, er lopen hier onder andere ook nog Argentijnen en er is iemand van Fiji.

Naast het verzamelen van de kalveren doe ik ook nog allerhande klusjes, zo help ik koeien met afkalven, laatkomers in de robot doen en doe ik wat trekker werk met een van de voorlader trekkers. Tot nu toe alleen maar leuk werk dus.

Ik heb nog niet heel veel foto's kunnen maken dus je zult het eerst met deze moeten doen. Ik zal trouwens meer foto's op Facebook plaatsen later, omdat dat makkelijker en sneller gaat.

Reageren
« Volgende bericht

Foto's bij verslag (8)

• Timaru
  • De haven van Timaru
  • Een gebouw in een heuvel gebouwd.
  • Wie zou dat toch wezen?
  • Koeien aan het grazen met de bergen op de achtergr
  • Even wat koeien verweiden over de weg
  • 6 van de 24 melkrobots
  • Een kwart van de stal